Το πρόσωπο είναι γενικά ο καθρέφτης της ψυχής και της διάθεσης μας. Είναι το σημείο του σώματος μας που θα δει πρώτο κάποιος και από το οποίο μπορεί να συμπεράνει αμέσως πολλά πράγματα, όπως τη διάθεση μας ακόμη και τα «αποθέματα ενέργειας» μας. Δεν είναι λοιπόν σπάνιο κάποιες ατέλειες του προσώπου να δίνουν λάθος σήματα στους άλλους.

Για παράδειγμα, οι ρυτίδες αλλά και άλλα και οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορούν να μας κάνουν να δείχνουμε μονίμως κατσούφηδες, κουρασμένοι και γενικά εξαντλημένοι. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότερες πλαστικές γίνονται στο πρόσωπο.

Το πρόσωπο αποτελεί και το κύριο ενδιαφέρον του τομέα της πλαστικής χειρουργικής και γι’ αυτό σχεδόν συνέχεια βελτιώνονται οι επεμβάσεις που είναι ήδη διαθέσιμες ενώ πολύ συχνά έχουμε και την ανακάλυψη ή την υιοθέτηση νέων, επαναστατικών και υψηλής τεχνολογίας μεθόδων θεραπείας κι επεμβάσεων. Αν σκέφτεστε να βελτιώσετε το πρόσωπο σας, τώρα είναι σίγουρα η κατάλληλη στιγμή αφού χάρη στην πρόοδο της πλαστικής χειρουργικής και της τεχνολογίας, οι επεμβάσεις γίνονται γρήγορα, χωρίς ενοχλήσεις και σχετικά αναίμακτα.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι πλαστικοί χειρουργοί να βελτιώσετε την εμφάνιση του προσώπου σας και κατ’ επέκταση και την εικόνα που έχετε οι ίδιοι αλλά και οι άλλοι για σας.

Βλεφαροπλαστική

Λένε ότι τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής. Γι’αυτό και το σημείο του προσώπου που παρατηρούμε πρώτο είναι τα μάτια. Ειδικά στα χρόνια του κορονοϊού, όπου οι μάσκες έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του προσώπου και αφήνουν μόνο τα μάτια ‘εκτεθειμένα’, έχει δοθεί ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην εμφάνισή τους. Τα πεσμένα βλέφαρα, οι “σακούλες” κάτω από τα μάτια και το λεγόμενο “πόδι της χήνας” είναι μικρές ατέλειες που όμως επηρεάζουν αρνητικά μια λαμπερή εμφάνιση. Ας μην ξεχνάμε ότι η βλεφαρόπτωση μπορεί να προκληθεί και από παθολογικούς παράγοντες, όπως μολύνσεις, βλεφαρίτιδες και χαλάζια.

Η βλεφαροπλαστική είναι πλέον μια επέμβαση ρουτίνας: είναι συχνή και έτσι υπάρχει μεγάλη εμπειρία από τους πλαστικούς χειρουργούς. Η διάρκεια του χειρουργείου είναι μόλις μία με δύο ώρες ενώ δεν απαιτείται παραμονή του ασθενή στην κλινική. Η αποθεραπεία είναι σχετικά εύκολη και σύντομη ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Σίγουρα, αν κάποιος σκέφτεται να κάνει μια επέμβαση στο πρόσωπο, η βλεφαροπλαστική θα πρέπει να είναι από τις πρώτες επιλογές του.

Αυξητική χειλιών

Τα χείλη είναι ίσως το μέρος του προσώπου της γυναίκας που συνδέεται περισσότερο με την υγεία και την θηλυκότητα. Τα πλούσια και σαρκώδη χείλη ανέκαθεν θεωρούνταν πολύ σέξι και έκαναν τις γυναίκες που τα είχαν να αισθάνονται όμορφες και ποθητές, πράγμα που φυσικά ενίσχυε και πάρα πολύ την αυτοπεποίθηση τους. Αν δεν έχετε κληρονομήσει λοιπόν τα χείλη ενός μοντέλου ή μιας σταρ του σινεμά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε: η πλαστική χειρουργική είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Τα τελευταία χρόνια χάρη στο γεγονός ότι stars όπως η Kylie Jenner μιλάνε ανοιχτά για τις πλαστικές τους, οι αυξητικές επεμβάσεις χειλιών έχουν γίνει πιο mainstream από ποτέ. Χάρη σε μεθόδους όπως η Permalip – η οποία χρησιμοποιεί μία ειδική μορφή μη ενέσιμης σιλικόνης για ένα πλούσιο αλλά και φυσικό αποτέλεσμα – και η «μεταμόσχευση» λίπους από άλλο σημείου της ασθενούς, μπορεί μία γυναίκα να αποκτήσει τα χείλη των ονείρων της μέσα σε λίγα λεπτά – οι επεμβάσεις διαρκούν το πολύ μιάμιση ώρα – και μάλιστα με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.

Ρινοπλαστική

Η μύτη είναι άλλον μέρος του προσώπου για την αλλαγή του οποίου υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από γυναίκες, όσο και από άνδρες. Η ρινοπλαστική είναι μία πλαστική επέμβαση η οποία δεν προσφέρει μόνο αισθητικές βελτιώσεις – η αυξητική στήθους ή χειλών έχει μόνο αισθητικά αποτελέσματα – αλλά και λειτουργικές. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, η συγκεκριμένη επέμβαση στην ουσία αλλάζει το σχήμα της μύτης, πράγμα που πέρα από την όψη της μπορεί να βελτιώσει και τη λειτουργία της και να κάνει την αναπνοή πιο εύκολη. Υπάρχουν γενικά δύο κατηγορίες ρινοπλαστικής – η ανοιχτή και η κλειστή, με την δεύτερη πλέον να χρησιμοποιείται σε πιο light περιπτώσεις – και ο γιατρός μπορεί κυριολεκτικά να κάνει θαύματα πλέον. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι απαιτείται κάποιος χρόνος αποθεραπείας για τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Αυξητική ζυγωματικών

Τέλος, έχουμε μια από τις πιο πρόσφατες και «μοδάτες» τάσεις όσον αφορά τις πλαστικές προσώπου. Με την εν λόγω επέμβαση, η ασθενής μπορεί να «σηκώσει» τα ζυγωματικά της, πράγμα που θα της δώσει μια πιο επιβλητική και αριστοκρατική όψη, τονίζοντας παράλληλα και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεδομένου ότι πρόκειται για μία σχετικά νέα θεραπεία, καλό θα ήταν ο πλαστικός χειρουργός που θα βρείτε να ειδικεύεται σε αυτή. Το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί είτε με μεταφορά λίπους είτε με ενθέματα σιλικόνης, ανάλογα με το μέγεθος της επέμβασης. Στη πρώτη περίπτωση, ο πλαστικός χειρουργός θα πάρει λίπος από μία άλλη περιοχή του σώματος ή του προσώπου της ασθενούς και θα το μεταφέρει στα χείλη, ενώ στη δεύτερη θα τοποθετήσει τα ενθέματα με ειδικές «αόρατες» τομές.